Dine varer
  Tlf. 8651 1181 (Telefonen er lukket) Gratis fragt med GLS ved køb over kr. 299,-

  Guide til cykelhjelme

  Man ser flere og flere med cykelhjelm i gadebilledet, og heldigvis er det ikke længere pinligt at køre med hjelm. Selvfølgelig skal vi passe på vores hoveder, store som små, men det er ikke nok blot at købe en cykelhjelm, den skal også sidde rigtigt på hovedet.

  Her får du en nem guide til at sikre dig, at du køber den rette størrelse, og at cykelhjelmen sidder præcis som den skal, inden du eller dit barn begiver sig ud i trafikken.

  Som udgangspunkt kan man bruge tabellen til at give en indikation af, hvilken størrelse der er den rette. Er man i tvivl, er det dog vigtigt at prøve cykelhjelmen først.

  Alder Hjelmstørrelse
  0-3 år 44-52 cm
  2-7 år 46-57 cm
  5-12 år 52-60 cm
  12-80+ år   52-65 cm

   

  • Hvis du ikke kender hovedomkredsen, er den nem at måle sig til. Tag et målebånd og lad det følge hovedet rundt lidt over ørerne og hen over panden ca. 2 cm fra øjenbrynene. Det er vigtigt, at der ikke måles for langt ned i nakken, da hjelmen så vil være for stor. TIP: Hvis ikke du har et målebånd, kan du i stedet bruge et stykke snor, som du efterfølgende måler med en lineal eller tommestok.
  • Cykelhjelmen skal sidde vandret på hovedet for at sidde korrekt. Den må ikke sidde for langt bagud på hovedet, så panden er blottet. Der skal ca. være 2 cm fra hjelmens kant ned til øjenbrynene.
  • Cykelhjelmens stropper skal være strammet så meget, at hjelmen sidder godt fast på hovedet, uden at det føles ubehageligt. Den må ikke kunne glide rundt på hovedet eller rykkes fra side til side. Du ved, at cykelhjelmen er spændt ordentligt, når din pande rynker en smule, hvis hjelmen bevæges frem og tilbage.
  • Hvis cykelhjelmen har fået et hårdt slag eller har været involveret i en ulykke, må den ikke anvendes længere. Selvom den ser helt fin ud på ydersiden, kan der være sket skader på den indvendige konstruktion, der gør, at den ikke længere beskytter optimalt. Hvis du er i tvivl, er det altid bedre at udskifte cykelhjelmen for en sikkerheds skyld.